Vámpírnaplók

A szokásos bevezetés után, végre saját véleménnyel szolgálhatok. Remélem a spoilereket sikerül elkerülnöm :)

2009 Szeptember 9-én indult a sorozat Amerikában. L. J. Smith könyv sorozat az alapján indul, de később rengeteg eltérés,sőt már-már teljesen más sztori alakult ki. A producer és alkotó Julia Plec. Magyarországon 2010 Július 25-én debütált az RTL Klub csatornáján. Amerikában a sorozat a 6.évadnál zakatol, míg itthon az RTL Klub által szinkronizálva a 4. évadnál tart a sorozat.

A sorozat ismertetője: és az első hivatalos magyar előzetese

Stefan Salvatore (Paul Wesley) vámpír. Ezt azonban senki sem sejti a Mystic Falls Gimnáziumban, ahova váratlanul visszatér. Az iskolában beleszeret a gyönyörű Elenába (Nina Dobrev), aki szülei halála óta képtelen magára találni. Szerelmüket azonban sötét tikok árnyékolják be. Bár Stefan békés életet él, bátyja, Damon (Ian Somerhalder) halálos fenyegetést jelent a város lakóira nézve, köztük Elenára is. A vérszomjas Damont csak Stefan képes megállítani. Ahhoz azonban, hogy erejével és hatalmával felvehesse a versenyt, Stefannak is emberi vérre van szüksége.

IMDb értékelés alapján 8,1/10 Port.hu alapján 8,8/10

Legelőször kiröhögtem a nővéremet mikor leültetett és megnézette velem az első részeket. Már a tököm tele volt a vámpírsztorikkal amiben tengernyi nyál folyik a romantikából, ugyanis mikor kezdődött a sorozat akkor volt kirobbanóban a nyamvadt alkonyat saga is... De valami más volt, valami jobb! Ez a sorozat sem veti meg a nyálas, romantikus, bugyiba csöppenős jeleneteket,DE szerencsére gondoltak a férfi nézőkre is. Máris hozom a példákat: bomba nőkkel tele van a szereplők listája akik szeretnek néha alul öltözni. Szép véres és agresszív jelenetek,ami kell egy igazi vámpíros sorozathoz. A sorozat "ismertetője" az első pár részt írja le, természetesen totális fel fordulás jön, és ha az ember egy részt is kihagy a feje tetejére áll a sztori.Később megjelenik mindenféle természetfeletti lény ami mindig újat tud hozni az alaptörténetbe. Mivel a saját véleményem, le kell írnom azt is, hogy bizony a sorozat kezd kifutni a lendületből így a 6. évad felé... a fordulatok már nem a régi hatást hozzák,hanem az "én megmondtam hogy ez lesz" reakció követi a "csavart" nem pedig a szívdobogós "anyáááááád!! mi volt ez?" . És természetesen fantasztikus és jó, hogy gondolnak az emberek a magyar nézőkre, de az RTL nem fog sokat nyerni a szinkronizálással, mivel még aki nem is szereti feliratosan nézni az is inkább felirattal nézi, ugyanis így nem kell másfél évet várni az epizódra. Én is sokkal jobban szeretem felirattal, a színészek hangja elképesztően jó és így tudom egy csöppet gyakorolni is az angolt.vampirnaplok_poen.jpgvampirnaplok.jpg