Arrow

Na vágjunk is bele! Végre a kivesézés sorára jutott az abszolút kedvenc sorozatom! Mielőtt bárki is megkérdezné miért nem ezzel kezdtem vagy fejeztem be, a válaszom az lenne,hogy igyekeztem időrendi sorrendbe (megjelenés alapján) írni a sorozatokról amiről írok és ha tetszik a népnek nem befejezni. Nem vagyok akkora fanatikus, hogy fent maradjak hajnali 3ig megnézni a legújabb részt, de képes vagyok 5kor kelni 6 helyett,hogy láthassam. Csak úgy mint a vámpírnaplók ezt is sokkal jobban preferálom eredeti szinkronnal és magyar vagy angol felirattal. Ha az ember türelmetlen az angol tudására kell hagyatkoznia, ugyanis van hogy két-három nap mire elkészítik a fordítók a nem hivatalos magyar feliratot. Egyébként is a szinkron borzasztó!!
2012 Október 10-én startol el (remélem mondanom se kell melyik csatornán és hol). Maga a sorozat egy képregény adoptáció. Amerikában már a 3. évadnál jár a sorozat. Na és itt jön ki, hogy bizony jó sorozat, ugyanis a magyar televíziósok pontosabban (ismét) az RTL Klub aki szinkronizáltatja és forgalmazza, csupán  fél- vagy háromnegyed évvel később már magyar szinkronnal is láthatjuk a TV-ben.
Ez a pár perces legelső trailer elárul egy kicsit a sorozatról.

Történet:
A sorozat cselekménye Oliver Queen életének mindennapjait mutatja be. Oliver 2007-ben egy hajószerencsétlenség áldozata lett és öt évig volt egy szigeten. Megtalálják és mire hazaér teljesen megváltozik. Oliver gyakran gondol vissza a szigeten eltöltött időkre és eldönti, hogy megmenti városát Starling Cityt a bűnözőktől. Ezért napjait Oliverként tölti, aztán éjszaka csuklyát és íjat ragadva harcol a bűnözök ellen. Visszaemlékezésekben megtudjuk, hogy mik történtek vele a szigeten.

IMDb értékelés: 8,2/10 Port.hu értékelés 8,5/10

Hősünket Stephen Amell játssza a sorozatban. Kivételesen kitérek rá, mert baromi jó színész! Nyilván ez a karakter megköveteli a jó színészt, de ahogy ez a srác eltudja játszani a milliomos fiút aki játszik az érzelmekkel, majd zöld íjászként a megfontolt, ravasz, bölcs és agresszív igazságosztót egyszerűen lenyűgöző.
A sorozat magával ragadó. Aki igazán szereti a képregényeket vagy az azokból készült adaptációkat legyen az film vagy sorozat csak ajánlani tudom! Kapunk ettől a sorozattól rengeteg akció jelenetet, szívszorító pillanatokat és mint mindenhol azért itt is megjelenik a dráma és a romantika egy-két percre összesen egy évadban. Mivel Oliver 5 évét amit a szigeten töltött folyamatosan dolgozza fel a sorozat, ezért egyre többet tudunk meg hősünkről egyre jobban fogjuk megismerni mit miért csinál, egyre több megválaszolatlan kérdésre kapunk választ. Persze ennek a szálnak hála lehetnek visszatérő karakterek is, akiknek sikerült elhagyni a szigetet Queen előtt. Úgy gondolom a sorozat sikerét az is megalapozza, hogy a csuklyás a legemberségesebb karakter az összes szuperhős közül. Nincs szuper gyorsasága, nem lő lézert a szeme, nem megy át a falon és nem tud repülni. Mindent amit elért a vagyonának és a képességeinek fejlesztésének és edzésének köszönheti, csak úgy mint a denevérember batman. Eddig a 2.évad viszi a pálmát, messze túlszárnyalta az első évadot, a harmadik még nem indult be rendesen. A fő gonosz szerepére itt is kitérnék, de az bizony spoiler lenne, és nem akarom lelőni, hátha valakinek kedve támad megnézni :)
De ha elszeretnéd kerülni arrow haragját akkor kezd el nézni, máskülönben megtalál és ha  akövetkezőt hallod rácsesztél:"You have faild this city". Aki nézi vagy majd nézi megérti mit is jelent az idézet!

10801646_4833371647750_1876858264259059717_n.jpg

arrow.jpg

arrow-cw-2013-poster.jpg

arrow_review_1600-1.jpg