Tuti Gimi

Kezdem a mai bejegyzést egy gyenge, morbid poénnal! Tuti Gimi avagy tutira használj gumit egy kisebb dráma elkerülése érdekében.2003-tól futott Amerikában. 2012 májusában zárult a sorozat a 9. évaddal. Magyarországon jelenleg a 7.évadot vetítik.

A sorozat ismertetője:
A Tuti gimi (eredeti címe: One tree hill) egy főleg gimnazistákról, majd felnőtt énjükről szóló dráma, amiben fontos szerephez jut többek között a család, a szerelem és a kosárlabda.

IMDb értékelés alapján 7,7/10, Port.hu alapján 8,8/10

Saját véleményem ismét nincs, ugyanis engem mindig inkább az akció vagy a sci-fi köt le. Felmerülhet az a felháborodott kérdés,hogy "akkor mi a francért írsz erről?". Nem csak a legújabb sorozatairól akarok írni a csatornának és az idősebb olvasók valószínű ezeket jobban ismerik. Tehát, a drága nővérem segít véleményt alkotni a következő sorozatról is.(Lassan ő lesz a vendég véleményezőm):

Gimnazista korosztálynak ajánlom elsősorban,hisz az első évadok a középiskolai évekről szólnak és így életkorban azonosulnak.Megjelennek a középiskola klikkjei:menő srác,stréberek,vadak/bulizósok,népszerű lányok.A középiskolákban is jelen vannak ezek,mindig mindenki tartozik valamilyen klikkhez a való életben is,ha mégsem,akkor egyedül alkot egy saját klikket.A középiskolában megjelennek a tanulási problémák,konfliktusok tanárokkal,barátokkal,első szerelmek,bálok,kavarások.Van benne olyan minta,hogy az első szerelem mindent kibír, megéri érte küzdeni és harcolni. Későbbiekben már az egyetemi évek es a családalapítás kap hangot.Nyomon lehet követni a személyiség változásokat,mire képes az ember a családjáért. Ebben a sorozatban is van legalább egy olyan szereplő, akivel teljes mértékben képesek vagyunk azonosulni.Lehet már ezzel is képesek vagyunk tanulni a hibáinkból vagy mit ne kövessünk el.