The Flash

Jöjjön a CW legfrissebb sorozata, ami szintén egy képregény feldolgozás. Valamilyen szinten az arrow spin off-ja erről majd később beszámolok. A sorozat első része hivatalosan 2014 Október 7-én került adásba. Magyar megjelenésről még csak nem is hallani sajnos. Ez a sorozat még egy kicsit gyerekcipőben jár az eddigi epizódok alapján,hiszen nem kezdődtek el a hatalmas fordulatok, bár már elég sok megválaszolatlan kérdés merült fel a sorozat nézői számára.

A sorozat ismertetője és az első bővített előzetes
Miután tanúja volt anyja meggyilkolásának, apját pedig hamisan megvádolták, Barry Allent West nyomozó és a családja fogadja be. Törvényszéki szakértőként, Barry megpróbálja lerántani anyja gyilkosságáról az igazság leplét, amely Harrison Wells részecskegyorsítójához vezeti őt. Amikor a gyorsító robbanást okoz, Barry-t villámcsapás éri és kómába esik. Amikor felébred, megtudja, hogy emberfeletti gyorsasággal képes mozogni, azonban nem ő az egyetlen szuper ember, aki a robbanástól kapott külö,nleges képességekkel rendelkezika

A sorozat frissessége miatt csak az IMDb segít ahol 8,3-at ért el a villámlábú sorozata.

Említettem, hogy a Flash nem hivatalosan, de az arrow sorozat spin off-ja. Ott indult az egész sztori, Barry ott tűnt fel először és csapott bele a villám. A későbbikben készül is egy cross over rész ami újra keresztezi a két sorozatot és a két szuperhős összecsap. A Flash egy rendkívül jól kitalált sorozat, és az összes embert magával ragadja aki egy kicsit is szereti és/vagy hisz a szuperhősökben.

 

Flash, mint az eredeti képregény.
Először 1940-ben jelent meg a Flash mint Jason Garrick, egy katona akit felruháztak Hermész képességeivel. Vagyis nagyon gyorsan futott. Ennyi. Segített a fronton később üldözte a bűnt, majd a ’40-es évek végére kikopott a köztudatból, mint megannyi szuperhős cím. Schwartz lecserélte A Flash – most már Barry Allen – ruháját, eredetét, szuperhőssé válásának mozzanatait. Az ötvenes évek második fele rengeteg technikai újítást hozott; a tudományos-fantasztikum a virágkorát érte. Már annyira nem fért bele a világba a varázslat, sokkal inkább technikai alapokra helyezték a képregényeket, így lett például Green Lantern varázsgyűrűje és köpenye lecserélve, egy idegen világ technikájára és így lett az istenek ajándékából, vegyszerek és egy villámcsapás házassága, amiből megszületett Flash. A világnak olyan történetekre és karakterekre volt szüksége, akiket be tudtak illeszteni mindennapjaikba. Barry, a mindig késő rendőrségi helyszínelő, egy igen viharos éjszakán magára borít ezer vegyszert, majd belecsap egy villám és hipp-hopp így lett a Silver Age hőse.

flash0.jpg

flash.jpg